Serious business!


Let's Stick together!
Aanvullende lessen E-mail
Solfège

Solfège is de training van het gehoor, die vooral belangrijk is voor muzikanten, die op het gehoor muziek willen leren (na)spelen, of voor mensen die vlot van blad willen zingen.


Algemene muziekleer

Algemene muziekleer biedt meer inzicht in muzikale structuren, door de behandeling van o.a. toonladders, toonsoorten, akkoordenleer, metrum en ritme. Deze kennis komt bijvoorbeeld goed van pas bij het bewerken of arrangeren van muziek, maar het begrip hiervan verbetert ook het muzikale spel en verhoogt het plezier in het muziekbeluisteren.


Bandcoaching

Bands die denken ondersteuning nodig te hebben bij repetities, live optredens of studiowerk, kunnen een beroep doen op Hans’ jarenlange ervaring als multi-instrumentaal bandlid en studiomuzikant. Wanneer een band als collectief niet helemaal lekker functioneert, dan kunnen aanwijzingen door iemand “van buitenaf” soms wonderen doen.


Cursus Chapman-Stick

Voor wie ècht eens wat anders wil is dit is een elektrisch snaarinstrument, uitgevonden en gefabriceerd door Emmett Chapman vanaf eind jaren ’60. Hoewel het instrument qua vorm lijkt op een elektrische (bas)gitaar, is het geen tokkelinstrument: de Stick is gebouwd om te “tappen”, d.w.z. de noten worden geproduceerd door met de vingertoppen de snaren tegen de toets te tikken ("hammer-on" techniek). Op deze manier kan de toets met twee handen bespeeld worden, waardoor de muzikant zowel een bas- als een melodie- en/of akkoordenpartij tegelijkertijd kan produceren. De dikkere bassnaren bevinden zich in het midden van de hals en de dunnere snaren aan de buitenkant: deze configuratie is gekozen zodat het instrument gemakkelijker bespeelbaar is. Naar boven toe is de baskant gebruikelijk gestemd in kwinten en naar onderen is de hoge kant gestemd in kwarten. Het bespelen van de Stick maakt zeer complexe harmonieën mogelijk: de standaard-Stick is namelijk uitgerust met 10 snaren. Er bestaan echter ook varianten met 8 of 12 snaren, die alle verkrijgbaar zijn in een aantal verschillende stemmingen.
 

You really want more ?!?


Er kunnen ook aanvullende lessen gevolgd worden. Voor diegenen, die meer praktische of theoretische verdieping zoeken, is het mogelijk zich bezig te houden met gehoortraining of algemene muziekleer, al of niet gecombineerd met instrumentale lessen.OPMERKINGEN


- De Sticklessen worden gegeven aan de hand van “The Stick Book” van Greg Howard. Omdat deze methode uitgaat van de standaard-muzieknotatie (zowel in G- als F-sleutel) is bekendheid met het notenschrift wel een vereiste.

- De Stick heeft een vrij lange mensuur, waardoor er van de bespeler een redelijke spanwijdte van handen en vingers gevraagd wordt.